Voorkom een vechtscheiding door te dealen met je emoties

Als het voor de relatietherapeut te laat is en voor de rechtbank te vroeg…

Veel ouders die gaan scheiden hebben dat probleem. Met de beste intenties gaan ze vaak op zoek naar gratis informatie via internet. Diverse mediators, scheidingsmakelaars en advocaten vliegen hun om de oren. Allemaal met goed aanbod, met name gericht op het praktisch regelen van de scheiding. Hiermee denken ouders dat ze de scheiding goed geregeld te hebben en vertrouwen ze erop dat ze niet in een vechtscheiding belanden.

Wat ouders (en helaas ook veel professionals) vaak niet weten is dat juist de negatieve emoties en slechte communicatie een succesvolle scheiding in de weg staat.

“Ben jij gescheiden, of zit je er zelfs middenin, en worstel je ook zo met je emoties?”

Emoties als ondergeschoven kindje

Mensen die bij mij in de praktijk komen hebben vaak onnodig lang gestoeid met hun emoties. Vaak weten ze ook niet waar ze naar toe moeten met dit probleem en soms willen ze er zelf ook niet aan.

Want wees eerlijk, wie wil nou pijn en verdriet voelen?

Het is voor ex-partners makkelijker om in de ontkenning te zitten of boos te blijven op de ander, dan je eigen aandeel en pijn te ervaren over de scheiding. Feit is dat niemand door deze nare gevoelens van pijn en depressie heen wil. Terwijl juist een goede rouwverwerking nodig is om tot acceptatie van je scheiding te komen.

Herken jij dat? Dat je al een tijd gescheiden bent, alles op papier goed geregeld hebt, maar dat het nog steeds niet lekker loopt met je ex? Of dat je denkt goed met je ex door één deur te kunnen, maar ineens de vlam in de plan vliegt bij een geschil en je maar niet snapt waarom? Of dat relatietherapie te laat is en je besluit te scheiden en heftige negatieve emoties ervaart over de ander?

Zonder de juiste begeleiding kan het snel escaleren richting een vechtscheiding.
En vechtscheidingen ontstaan juist doordat de rouwverwerking in de scheiding onderbelicht is gebleven. Deze stellen komen helaas te vroeg bij de rechtbank terecht.

Hoe zou het voor je zijn als:

Je geen last meer hebt van al die negatieve emoties, die zo vreselijk veel energie kosten?

Je met je ex een normale omgang hebt, zodat jullie in overleg afspraken kunnen maken, de wissels zonder spanning is, en samen aanwezig kunt zijn bij bijv. het afzwemmen, de schoolmusical, diploma-uitreiking, enz.

Dat je precies weet hoe je je kinderen moet begeleiden tijdens de scheiding, zodat zij er zo min mogelijk last van hebben.

De scheidingscoach als ontbrekend puzzelstukje

Als het voor de relatietherapeut te laat is en voor de rechtbank te vroeg, dan kun je terecht bij een scheidingscoach. Ik ben zo’n coach en aangesloten bij Succesvol scheiden Nederland. Scheidingscoaches maken de puzzel compleet door zich te specialiseren op het gebied van emoties en communicatie bij een scheiding. Zij werken nauw samen met andere scheidingsprofessionals. De meeste coaches zijn, net als ik, ook ervaringsdeskundig.
Zij weten als geen ander wat je doormaakt en hoe je weer grip krijgt op je scheiding.

Met behulp van de methode van Succesvol Scheiden, leert de scheidingscoach jou je negatieve emoties snel te neutraliseren en de communicatie met je ex-partner sterk te verbeteren zodat je de scheiding goed verwerkt en accepteert waardoor jullie kinderen minder last hebben van de scheiding.

“Scheiden is vooral een emotioneel proces. Dus wil je succes, start eerst met je emoties!”

Wil jij de schade zoveel mogelijk beperken voor jezelf en voor je kinderen? Dan is het van cruciaal belang om samen met een scheidingscoach eerst aandacht aan je emoties te besteden. Wil je weten wat Succesvol Scheiden voor jouw eigen situatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Marlieke den Hartog-mediator

Contact

06 20 49 38 06

Bereikbaar van 08:00 - 20:00 uur

info@insyme.nl

Voor 18:00 uur verstuurd, dezelfde dag nog een antwoord terug.

Gabriel Metzustraat 62D

2316 AJ Leiden

 

Ontvang het laatste nieuws op het gebied van echtscheiding

Vul je email adres in voor onze nieuwsbrief