Scheiden met kinderen

“Van jou houden we oneindig maar tussen ons is het op, is het klaar. We blijven er allebei altijd voor je, we zijn je ouders voor altijd, ook al zijn we straks niet meer bij elkaar”

Kinderen eerst

Kinderen reageren divers en vaak onvoorspelbaar op de scheiding van hun ouders. Toch is het mogelijk verschillende reacties te onderscheiden die bij veel kinderen in meer of mindere mate voorkomen. De manier waarop het kind op de scheiding van de ouders reageert, is afhankelijk van de leeftijd en het ontwikkelingsstadium waarin het zich bevindt.

Kinderen mogen tijdens de scheiding niet te zwaar belast worden met de problemen die de veranderende situatie met zich meebrengt. Zij moeten de kans krijgen zich te onttrekken aan de problemen om te voorkomen dat ze overbelast raken. Dit wil niet zeggen dat ze de scheiding met de daarbij behorende problemen moeten negeren, maar ze moeten zo snel mogelijk hun eigen leventje weer oppakken.

Het kind moet in staat zijn de scheiding uit het centrum van zijn gedachten te plaatsen. Ouders moeten kinderen hierbij helpen en ze aanmoedigen de draad weer op te pakken. Insyme Mediation kan jullie hierbij ondersteunen en samen met jullie bepalen wat jullie kind nodig heeft.

Marlieke den Hartog-mediator

Contact

06 20 49 38 06

Bereikbaar van 08:00 - 20:00 uur

info@insyme.nl

Voor 18:00 uur verstuurd, dezelfde dag nog een antwoord terug.

Gabriel Metzustraat 62D

2316 AJ Leiden

 

Ontvang het laatste nieuws op het gebied van echtscheiding

Vul je email adres in voor onze nieuwsbrief