Kosten Echtscheiding

Kosten

Scheiden kost geld en wij zijn daar eerlijk en transparant in. De kosten van echtscheidingsmediation kunnen enorm verschillen. Dit heeft te maken met onder andere: gemeenschap van goederen of niet, eigen bedrijf of loondienst, eigen huis of huurhuis, kinderen ja of nee.

“Scheiden kost geld en wij zijn daar eerlijk en transparant in.”

Scheiden met subsidie

Insyme Mediation & Echtscheidingsplanning is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en mag zodoende op basis van een toevoeging (echt)scheidingen begeleiden.

Je hebt recht op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand wanneer het verzamelinkomen
lager is dan EUR 30.000 (voor alleenstaanden) of EUR 42.400 (voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin mét een minderjarig kind) en er geen eigen vermogen is dat hoger is dan het heffingsvrij vermogen.
Let op! Wanneer je gaat scheiden, kijk dan naar de inkomensgrens voor alleenstaanden.

Indien de subsidie (toevoeging) wordt toegekend, bedragen de totale kosten voor het complete mediationtraject:
– Eenmalige eigen bijdrage van EUR 59 of EUR 117 per persoon (inkomensafhankelijk)
– Griffiekosten en kosten formele rechtsgang

Indien één van partijen recht heeft op subsidie/toevoeging en de andere niet dan betaalt de andere partij de helft van het hieronder genoemde uurtarief.

Scheiden zonder subsidie

Indien een toevoeging niet mogelijk is, kost de mediation EUR 157 per uur inclusief BTW.
Betalingsregelingen zijn altijd mogelijk.

Het is gebruikelijk dat in een kennismakingsgesprek een vaste prijs voor het gehele mediationtraject wordt afgesproken, ongeacht het aantal noodzakelijk afspraken.
Op deze manier zorgen we ervoor dat werkelijk alle tijd voor het traject genomen wordt wat nodig is om tot goede afspraken te komen en nodig is om aandacht te geven aan alle emoties die er kunnen zijn.
Hierbij kan gedacht worden aan een tarief van EUR 2.000 incl. BTW (EUR 1.000 per persoon) voor het gehele mediationtraject, indien de ouders in loondienst zijn en er tevens een ouderschapsplan moet worden opgesteld.

Het kan ook voorkomen dat ouders de afspraken reeds helder hebben maar alleen op zoek zijn naar iemand die hun kan helpen met alles op de juiste manier op papier te krijgen of alleen op zoek zijn naar iemand die op een paar onderdelen even mee kan denken. Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Het maken van een prijs voor (echt)scheidingsmediation is maatwerk, afgestemd op jullie persoonlijke situatie. Laat een bericht achter op deze website voor een indicatie.

Tip

Goed om na te gaan of je toevallig via een rechtsbijstandsverzekering verzekerd bent voor mediation. Insyme Mediation & Echtscheidingsplanning werkt samen met alle rechtsbijstandsorganisaties en kan jou via hun ook helpen indien je verzekerd blijkt te zijn.

Marlieke den Hartog-mediator

Contact

06 20 49 38 06

Bereikbaar van 08:00 - 20:00 uur

info@insyme.nl

Voor 18:00 uur verstuurd, dezelfde dag nog een antwoord terug.

Gabriel Metzustraat 62D

2316 AJ Leiden

 

Ontvang het laatste nieuws op het gebied van echtscheiding

Vul je email adres in voor onze nieuwsbrief